Hoe software de grootste uitdagingen van vastgoedbeheerders tackelt

Met oude technieken kun je moeilijk overleven in de wereld van vandaag. Dat wordt ook steeds duidelijker voor vastgoedbeheerders. Dus voor iedereen die dat nog niet gedaan heeft: stop je mappen en papieren gauw in het archief en doe die voor goed op slot. En wat ons betreft kunnen jullie ook alle Excelletjes en PDFjes in het archief zetten. Begin met Gebouw Informatie Management anno nu, en doe dat met goede software. Zo krijg je echt controle over alle gebouwinformatie: vindbaar en deelbaar, goed en betrouwbaar, snel & gemakkelijk.

Uit dit onderzoek van Unicom kwamen de vijf grootste uitdagingen voor vastgoedbeheerders in zowel kleine als grote bedrijven:

  1. Goed personeel krijgen en behouden
  2. Omzet verbeteren
  3. Schade en onverwacht onderhoud
  4. Time management
  5. Operationele kosten verlagen

Nu komt het mooie: met moderne Gebouw Informatie Mangement software kun je elk van deze vijf uitdagingen de baas:

 

Verbinding & work-life-balance

Het werven en behouden van toptalent is een uitdaging in veel sectoren. De meest voorkomende redenen waarom mensen hun baan verlaten, zijn: omdat ze niet betrokken zijn, omdat ze het vertrouwen in het management verliezen of omdat de work-life-balance niet goed wordt gefaciliteerd.

De softwaresystemen van vandaag brengen mensen met elkaar in contact en geven ze het gevoel dat ze deel uitmaken van een team. Geef ze simpelweg toegang tot de documenten en informatie die ze nodig hebben en communiceer snel en efficiënt zodat iedereen weet wat er aan de hand is.

Moderne software staat in de cloud, met alle voordelen van dien. Een van die voordelen is dat jij en je team altijd en overal toegang hebben tot precies de goede informatie. Op kantoor, op locatie en óók thuis. Perfect voor de juiste work-life-balance.

Met goede software empower je het hele team. Geen verrassingen. En minder opzeggingen.

 

Onderhoud & kosten

Onverwachte reparaties kunnen kostbaar zijn. De reparaties zelf, en ook de relatie met je huurders. Met andere woorden: achterstallig onderhoud werkt op de lange duur kostenverhogend en omzetverlagend.

Met de juiste software voor vastgoedbeheer en Gebouw Informatie Management heb je altijd grip op het onderhoud. Van elk gebouw, van elke unit en van elke installatie of bouwdeel weet in je in een handomdraai hoe oud het is, wanneer voor het laatst onderhoud is geweest en door wie, hoe het staat met garanties etc. Exporteer een overzicht, maak een schema of stel herinneringen in: het maakt je werk eenvoudig, verlaagt de kosten en verhoogt je werkplezier.

En nog iets heel anders: als er toch onverhoopt iets gerepareerd moet worden, heb je alle informatie bij de hand. Je leverancier kan meteen de juiste onderdelen meenemen en is snel klaar: zo krijg je tevreden huurders én lage kosten.

Waardebepaling & omzet

De basis van verhuur: een te hoge prijs resulteert in huurderswisselingen of zelfs leegstand en te te lage prijs kost je elke maand omzet. Met andere woorden: je kunt de omzet laten groeien door optimale verhuurprijzen te hanteren. Daarvoor moet je een helder beeld hebben van de waarde van elke woning en elke unit in je portfolio. Software geeft je overzicht en inzicht voor het nemen van de juiste beslissingen: plattegronden, exacte metrages conform NEN2580 en inzicht in renovaties, alles 24/7 bij de hand.

Kortom, meer geld en minder problemen. Dat voelt goed toch?

 

Time management & gemak

Geloof het of niet, alle punten hierboven leveren tijdwinst op: je hoeft niet in mappen en bestanden te spitten of veel telefoontjes te plegen om antwoord op je vragen te krijgen; alle informatie die je nodig hebt is binnen handbereik. Gebouw Informatie Management bespaart je tijd en geld. En wat levert het op? Gemak en veel voldoening.

 

Bottom line: de vastgoedsoftware van vandaag is je beste assistent

Het verlagen van de operationele kosten komt bijna vanzelf als je je gebouwen kunt zien, hun historie snapt en toegang hebt tot precies de informatie die je nodig hebt. Het helpt je je team – intern, maar zo je wilt ook extern – goed te laten functioneren en bespaart je veel tijd en irritatie.

Kortom: Dat is Gebouw Informatie Management. Dat is Bryder. Neem contact met ons op  en we vertellen je graag meer over het oplossen van veel problemen in vastgoedbeheer met één softwareoplossing.

Solliciteren