Bryder nu geschikt voor alle BIM modellen.  

Veel corporaties hebben BIM modellen beschikbaar. Deze komen vanuit verschillende processen de organisatie binnen. Bij nieuwbouw wordt een BIM model opgeleverd, maar ook bij grote renovaties levert een co-maker vaak al een BIM model op van de nieuwe situatie. Wat er daarna vaak gebeurt, is dat deze modellen verdwijnen op een schijf of een PC van iemand de tekenwerkzaamheden uitvoert binnen de organisatie. Hierdoor zijn de modellen niet beschikbaar voor allerhande processen binnen de organisatie, en verouderen ze ook. Dit komt doordat de aanpassingen die door de jaren heen bij het vastgoed worden gedaan niet bijgewerkt worden in het BIM model. Het is dus belangrijk om een plek te hebben voor deze waardevolle BIM modellen.

IFC in Bryder

Vanaf nu is het mogelijk om in het Bryder platform alle BIM modellen direct inzichtelijk te maken. Met de ingebouwde IFC functionaliteit kun je nu alle BIM modellen direct inzien zonder dat je daar een externe viewer of Revit licentie voor nodig hebt. Ook met weinig kennis van 3D modellen kun je de bestanden nu bekijken en de voor jou relevante informatie inzien.

Bestanden vanuit bijvoorbeeld Revit, Archicad, SketchUp en VectorWorks kunnen via in Bryder direct worden ingezien, zolang ze maar als IFC zijn geëxporteerd. 

IFC volgens Bryder

Wanneer er is getekend met het standaard tekenprotocol van Bryder kun je nóg een stap verder gaan. Het bestand kan dan volledig opgenomen worden in de standaard functionaliteit van het Bryder platform. Alle voordelen worden op die manier automatisch op gebouw-, eenheids-, ruimte- en/of elementniveau beschikbaar in je Digital Twin.

Hoe werkt IFC binnen Bryder? 

Het model wordt gesplitst in losse eenheden en is vervolgens ook op dit niveau benaderbaar. Klik willekeurig ergens in uw gebouw en Bryder geeft exact terug bij welke eenheid en adres het thuishoort. Andersom ook, klik op een adres en zie direct in het gebouw waar de eenheid zicht bevindt! Daarbij wordt ook alle beschikbare data vanuit het model toegewezen op gebouw-, eenheids-, ruimte- en/of elementniveau.  Wil jij ook BIM en IFC beschikbaar maken voor je hele organisatie? Neem contact met het Customer Success team op via support@bryder.com

Solliciteren