Alle Openbare Kaartlagen in Bryder

Door opgeslagen vastgoed data met openbare data te combineren kun je een breder beeld krijgen van je bezit. Hiermee is het mogelijk om betere analyses uit te voeren op verschillende aggregatieniveaus voor verschillende thema’s binnen een woningcorporatie, zoals verduurzaming of leefbaarheid. Een voorbeeld van het gebruiken van openbare data zijn de kaartlagen in Bryder. Deze worden vaak ingezet door assetmanagers die op buurt- of wijkniveau analyses uitvoeren. In dit artikel lees je welke kaartlagen allemaal in Bryder beschikbaar zijn, en waarom je deze wilt gebruiken.


Soorten Kaartlagen

Perceelgrenzen: Met de kaartlaag perceelgrenzen zie je precies waar de kadastrale grenzen van het bezit van de woningcorporatie liggen. Zo weet je meteen welk perceel van de woningcorporatie is, welk van de gemeente en welk van particulieren. Dit is handig bij verduurzamingsprojecten, omdat je dan precies weet waar de grenzen van het project liggen. Ook bij leefbaarheidsprojecten, zoals het aanleggen van een tegelstraatje, zie je meteen wie verantwoordelijk is: de gemeente of de woningcorporatie.

Buurten/Wijken: De kaartlaag buurten en wijken wordt vooral gebruikt door assetmanagers. Hiermee kun je analyses maken op basis van woningtype, huurprijzen, energielabels en de leefbaarheid van de omgeving. Je kunt verschillende buurten met elkaar vergelijken op thema’s zoals verduurzaming, onderhoud, doelgroepenbeleid en nieuwbouw.

Fundering: De funderingskaartlaag laat zien of het bezit op een kwetsbaar gebied staat. Dit is belangrijk bij nieuwbouwprojecten, zodat je weet of de grond geschikt is.

Potentieel Nul op de Meter: Wil je een verduurzamingsproject starten? Dan is de potentieel nul op de meter kaartlaag ideaal. Deze laat zien of een woning evenveel energie kan opwekken als verbruiken, zodat de energiemeter op nul uitkomt over een heel jaar. Dit bereik je door bijvoorbeeld isolatie en energiebesparende maatregelen. De ligging van de woning speelt hierbij ook een rol.

Bestemmingsplannen: De bestemmingsplannen kaartlaag geeft inzicht in het toegestane gebruik van grond en gebouwen voor nieuwbouwprojecten. Ook kun je hiermee de leefbaarheid analyseren. Verandert een bestemmingsplan in de omgeving? Dan zie je dat meteen op deze kaart. Zo weet je bijvoorbeeld of er een fabriek vlakbij een woonwijk komt.

Huisnummeroverzicht: Met het huisnummeroverzicht zie je meteen waar eengezinswoningen op de kaart staan. Dit is handig voor opzichters om snel te zien waar een woning ligt. Ook bij lekkages kun je snel contact opnemen met de buren en actie ondernemen.

Cyclomedia Aerial Map: De Aerial map van Cyclomedia biedt een realistische weergave van het bezit. Cyclomedia maakt jaarlijks geüpdatete luchtfoto’s, zodat je kunt zien wat de huidige staat van je bezit is, of er een aanbouw is en welk type dak de woning heeft. Je kunt ook luchtfoto’s van voorgaande jaren bekijken om veranderingen snel inzichtelijk te maken.

Meer Kaartlagen?

Het combineren van je bezit met openbare data, zoals kaartlagen, geeft meer inzicht. Ken jij een relevante openbare kaartlaag die je zou willen gebruiken in je dagelijkse werk? Laat het ons weten!

Solliciteren