Alle Openbare Kaartlagen in Bryder
Soorten Kaartlagen
Perceelgrenzen: Met de kaartlaag perceelgrenzen zie je precies waar de kadastrale grenzen van het bezit van de woningcorporatie liggen. Zo weet je meteen welk perceel van de woningcorporatie is, welk van de gemeente en welk van particulieren. Dit is handig bij verduurzamingsprojecten, omdat je dan precies weet waar de grenzen van het project liggen. Ook bij leefbaarheidsprojecten, zoals het aanleggen van een tegelstraatje, zie je meteen wie verantwoordelijk is: de gemeente of de woningcorporatie.
Buurten/Wijken: De kaartlaag buurten en wijken wordt vooral gebruikt door assetmanagers. Hiermee kun je analyses maken op basis van woningtype, huurprijzen, energielabels en de leefbaarheid van de omgeving. Je kunt verschillende buurten met elkaar vergelijken op thema’s zoals verduurzaming, onderhoud, doelgroepenbeleid en nieuwbouw.
Fundering: De funderingsproblematiek kaartlaag geeft per gebied aan waar huizen staan met funderingsproblemen. Deze kaartlaag is relevant voor woningcorporaties om te zien of hun bezit van oude huizen op houten palen in een risicogebied ligt. Ze kunnen dan een funderingsonderzoek laten uitvoeren om de conditie van de palen te beoordelen. Afhankelijk van de resultaten kan er worden overgegaan op funderingsherstel, waarbij de oude huizen opnieuw worden gefundeerd met betonnen palen.
Potentieel Nul op de Meter: Wil je een verduurzamingsproject starten? Dan is de potentieel nul op de meter kaartlaag ideaal. Deze laat zien of een woning evenveel energie kan opwekken als verbruiken, zodat de energiemeter op nul uitkomt over een heel jaar. Dit bereik je door bijvoorbeeld isolatie en energiebesparende maatregelen. De ligging van de woning speelt hierbij ook een rol.
Bestemmingsplannen: De bestemmingsplannen kaartlaag geeft inzicht in het toegestane gebruik van grond en gebouwen voor nieuwbouwprojecten. Ook kun je hiermee de leefbaarheid analyseren. Verandert een bestemmingsplan in de omgeving? Dan zie je dat meteen op deze kaart. Zo weet je bijvoorbeeld of er een fabriek vlakbij een woonwijk komt.
Huisnummeroverzicht: Met het huisnummeroverzicht zie je meteen waar eengezinswoningen op de kaart staan. Dit is handig voor opzichters om snel te zien waar een woning ligt. Ook bij lekkages kun je snel contact opnemen met de buren en actie ondernemen.
Cyclomedia Aerial Map: De Aerial map van Cyclomedia biedt een realistische weergave van het bezit. Cyclomedia maakt jaarlijks geüpdatete luchtfoto’s, zodat je kunt zien wat de huidige staat van je bezit is, of er een aanbouw is en welk type dak de woning heeft. Je kunt ook luchtfoto’s van voorgaande jaren bekijken om veranderingen snel inzichtelijk te maken.
Rijksmonumenten registers: Op deze kaartlaag zijn alle rijksmonumenten in te zien. Handig als je wilt weten of jouw gebouw geregistreerd staat als Rijksmonument.
Beschermde stads- en dorpsgezichten: Dan zie je gelijk of je bezit geregistreerd staat als beschermd stands- of dorpsgezicht, en dat heeft weer invloed op je WWS punten en onderhoudswerkzaamheden.
Leefbarometer: Op deze kaartlaag is de ‘leefbaarheid’ van een gebied in te zien. Dit is openbare data van de de leefbarometer. De leebarometer scoort een gebied op de volgende facetten: overlast, sociale samenhang, woningvoorraad, fysieke omgeving en voorzieningen.
Stedelijk hitte-eiland effect: Hierop zie je de gemiddelde luchttemperatuurverschillen in °C tussen de stedelijke en omliggende landelijke gebieden. Dit effect is ‘s nachts het sterkst. Je kunt deze informatie combineren met TO-juli data om te bepalen waar maatregelen nodig zijn tegen een mogelijke temperatuuroverschrijding.
kans op overstroming vanuit zee, meer of rivier: Hoe donkerblauwer de kleur in de kaart, hoe groter de kans dat er een overstroming kan plaatsvinden vanuit zee, meren of de grote rivieren. De gele gebieden overstromen waarschijnlijk niet vanuit wateren, maar kunnen bij veel regen wel overstromen.
Meer Kaartlagen?
Het combineren van je bezit met openbare data, zoals kaartlagen, geeft meer inzicht. Ken jij een relevante openbare kaartlaag die je zou willen gebruiken in je dagelijkse werk? Laat het ons weten!