Bryder op elk niveau in een organisatie
Een veelgehoorde uitspraak bij nieuwe gebruikers van Bryder op alle niveaus binnen woningcorporaties: “Ik wist helemaal niet dat dit mogelijk was…” Leuk om te horen, want het betekent dat Bryder hun werk aanzienlijk zal vergemakkelijken, en een hoop tijd zal besparen. Maar laten we eerlijk zijn… Het was fijner geweest als dit eerder bekend was. Daarom leggen we het graag nog eens uit in dit artikel.
Waarom Bryder voor iedereen binnen een woningcorporatie een toegevoegde waarde heeft.
Bryder is speciaal ontworpen om in te zetten binnen alle afdelingen van woningcorporaties én voor al hun medewerkers. Dankzij de ontwikkeling van een datamodel dat voldoet aan alle standaarden, wordt gegevensimport, -export en -uitwisseling met andere systemen eenvoudig. Dit maakt gegevens vindbaar, toegankelijk, deelbaar en actueel voor alle medewerkers binnen de organisatie.
Wie heeft welke data nodig?
Hoewel verschillende afdelingen binnen een woningcorporatie vaak met hun eigen data werken, heeft onderzoek bij 60 woningcorporaties aangetoond dat de informatiebehoeften van deze afdelingen vaak sterk overlappen. Het hebben van een gestandaardiseerd datamodel is de enige realistische manier om medewerkers te voorzien van de benodigde gegevens voor hun dagelijkse werkzaamheden. Dit voorkomt ook dat dezelfde gegevens op meerdere plaatsen in de organisatie onnodig worden bijgehouden. Koppelingen met andere systemen versoepelen dit proces vervolgens nog meer.
Gedeelde data en efficiëntie
Met Bryder is het nu mogelijk om bijna 1500 datavelden per eenheid te vullen, waardoor alle afdelingen hun vastgoeddata kunnen onderbrengen en altijd met de meest actuele informatie werken. Als je momenteel nog vastgoeddata in een spreadsheet bijhoudt, is de kans groot dat je deze gegevens eenvoudig kunt migreren naar Bryder, waar je ze gemakkelijk kunt beheren, analyseren en delen met anderen.
Een uniforme benadering van Data
Met vooringestelde databorden en rechten die per gebruiker ingesteld kunnen worden, zorg je ervoor dat iedereen toegang krijgt tot de vastgoedinformatie die nodig is voor de dagelijkse werkzaamheden.
Databehoefte en toepassing per afdeling:
De databehoefte verschilt natuurlijk per afdeling van een organisatie. Maar iedereen heeft behoefte aan vindbare, actuele en deelbare vastgoeddata. Wanneer iedereen met hetzelfde systeem werkt, wissel je data gemakkelijker uit, is je data betrouwbaarder en bespaar je een hoop tijd.
Management: Voor het management is de toegang tot actuele gegevens van cruciaal belang voor weloverwogen besluitvorming en het delen van vastgesteld beleid met de rest van de organisatie. Dit voorkomt bijvoorbeeld onnodige ingrepen in woningen die binnenkort verkocht moeten worden.
Onderhoud: De afdeling Onderhoud heeft snel inzicht nodig in de locatie van installaties en specifieke onderhoudsplannen voor panden; dit is onmisbaar voor een effectieve werkwijze.
Klantcontactcentrum: Het klantcontactcentrum profiteert van snelle toegang tot informatie over adressen en specifieke elementen, wat van vitaal belang is voor efficiënte klantinteracties. Het gebruik van Bryder kan het klantcontactcentrum al snel vijf minuten per gesprek besparen.
Verhuur: Voor de afdeling Verhuur betekent het automatisch beschikbaar hebben van de meest actuele verhuurplattegronden, gevelaanzichten en geometrie in het woonruimteverdeelsysteem een enorme efficiëntieverbetering. Bovendien biedt het inzicht in de WWS-hoeveelheden om huurprijzen vast te stellen. Veranderingen in het vastgoed als gevolg van groot onderhoud, uitbreiding of andere redenen worden automatisch bijgewerkt, waardoor de bijbehorende datavelden en documenten up-to-date blijven.
Extern gebruik: Aannemers, monteurs, ketenpartners, en andere externe gebruikers halen aanzienlijke voordelen uit het vooraf beschikken over de juiste informatie. Hierdoor kunnen ze nauwkeurigere offertes opstellen, de foutgevoeligheid van projecten verminderen en faalkosten beperken. Door externe gebruikers toegang te geven tot Bryder, kunnen zij alleen de relevante data zien en deze bij inspecties of ingrepen bijwerken met actuele informatie, installatiedatums en foto’s.
.
En nu?
Het bovenstaande overzicht van databehoefte is uitgebreid beschreven in het e-book ‘vastgoeddata op orde’. In dit e-book lees je naast databehoefte ook over best practices, toepassingen en bijhouden van data. Wil je dit e-book ontvangen? Of heb je een vraag hierover?
Laat het ons weten via het formulier hieronder 🙂