Dit moet je doen als jouw EP-online en Vabi energielabels niet overeenkomen

Wanneer je met grote hoeveelheden data werkt en vastgoedinformatie op meerdere plekken bijhoudt, is het onvermijdelijk dat er na verloop van tijd verschillen ontstaan in de datasets. Een veelvoorkomend voorbeeld is het energielabel. Het energielabel dat via de koppeling met Vabi Assets Energie in Bryder staat, verschilt regelmatig van het energielabel dat via EP-online in Bryder wordt geregistreerd.

Om dit aan te pakken, controleert Bryder automatisch of het geregistreerde energielabel in EP-online overeenkomt met het label uit de koppeling met Vabi Assets Energie. Dit doen we op basis van twee gegevens, de registratiedatum en het gegeven label. Als een of beide van deze twee niet matchen, verschijnt er een uitroepteken bij het betreffende dataveld. Door hierop te klikken, zie je hoe de twee labels van elkaar verschillen. Dit inzicht is beschikbaar op woningniveau, maar ook op buurt- en wijkniveau. Zo kun je eenvoudig bepalen waar je data moet worden opgeschoond.

Maar waarom wijken deze datasets eigenlijk af? En belangrijker nog; Hoe voorkom je dit in de toekomst?

Hoe ontstaan verschillen tussen energielabels?

We hebben twee hoofdoorzaken gevonden die zorgen voor deze verschillen. Gelukkig zijn de oplossingen relatief eenvoudig:

  1. Deelvoorraden in Vabi Assets Energie: In Vabi Assets Energie kun je meerdere deelvoorraden bijhouden voor je woningen. Dit is handig voor scenario’s en tests, maar je wilt niet dat deze deelvoorraden worden meegenomen in de koppeling. Controleer dus goed welke voorraden wel en niet gesynchroniseerd moeten worden met Bryder.
  2. Niet-correcte kopieën in Vabi Assets Energie: Als je een woning kopieert om bijvoorbeeld een mutatie aan te maken, moet het adres exact hetzelfde blijven (inclusief hoofdletters en leestekens). Als het adres niet precies overeenkomt, herkent de koppeling dit als dubbele eenheden met afwijkende adressen, en wordt het energielabel niet overgehaald naar Bryder.

Tips om verschillen te voorkomen

  1. Beheer je deelvoorraden: Plaats kopieën van woningen voor testdoeleinden in een aparte deelvoorraad en schakel de synchronisatie voor die deelvoorraad uit.
  2. Uniforme gegevens: Zorg ervoor dat alle gegevens op dezelfde manier worden geschreven in alle systemen. Let op hoofdletters, leestekens en andere details in adressen.
  3. Controleer op dubbele eenheden: Voorkom dubbele eenheden met afwijkende adressen.

Als je in Bryder een melding krijgt dat de labels uit Vabi Assets Energie en EP-online niet overeenkomen, bekijk dan de specifieke melding. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op. We helpen graag om de verschillen op te lossen! 🙌

Aan de slag?

 Laat je gegevens achter via het formulier hieronder, en dan nemen wij contact met je op.

Solliciteren