3x winst met CV-ketelinformatie
Het beheer van gebouwen is zoveel eenvoudiger als je beschikt over de juiste informatie – dat zal elke vastgoedbeheerder al gauw beamen. Maar hoe doe je dat concreet en wat levert het op? Vandaag nemen we CV-ketels als voorbeeld.
Alle informatie op één centrale plaats
Vaak is de meeste informatie over de gebouwen en installaties wel ergens aanwezig binnen je organisatie, maar het is niet altijd bekend waar precies en ook niet of de informatie klopt. Het is niet uitzonderlijk als de informatie over de CV-ketels in je gebouwen op verschillende plaatsen te vinden is: bij meerdere medewerkers, in meerdere mappen, op meerdere computers en soms ook bij meerdere leveranciers.
Als je echt moet weten hoe het zit, dan lijkt het soms de beste methode om iemand ter plaatse te laten kijken. En ook dan geldt: waar landt die actuele informatie? Ons advies is om alle gebouwinformatie op één plaats te beheren.
––– Winst 1: geen bezoek ter plaatse nodig voor de juiste informatie. –––
Niet alleen, maar samen
Vaak is er een urgente kwestie die bepaalt dat informatie boven tafel moet komen: bijvoorbeeld de noodzaak van verduurzaming van een woonblok. De eigenaar van die kwestie gaat zorgen dat de informatie er komt. Onder deze druk gebeurt dat snel en vaak ook goed.
Maar veel gemakkelijker wordt het als je binnen de organisatie gezamenlijk het belang onderkent van goede informatie. Zorg er met elkaar voor dat opleveringsberichten, inspectierapportages en onderhoudsrapportages worden gedocumenteerd en gekoppeld aan de verhuurde eenheden. Dan is voor iedereen altijd alle informatie voor handen.
Veel werk? Nee hoor, dat hoeft niet. Met goede tooling – en zeker met Bryder :–) – is dat heel eenvoudig. En het kan nóg gemakkelijker:
––– Winst 2: laat je toeleveranciers het werk doen. –––
Als je goede afspraken maakt met je CV-installateurs en -onderhoudsdiensten, dan kunnen zij zorgen voor de juistheid van de informatie. Geef ze toegang tot de specifieke informatie en spreek met ze af dat bij elke wijziging aan het verwarmingssysteem die wijziging ook wordt doorgevoerd in het systeem dat je gebruikt voor je gebouwinfomratie. En het leuke is: ze hebben daar zelf baat bij, want bij een storing kunnen ze direct zien om welk type installatie het gaat en wat de historie ervan is.
Koppel je informatie
Met de systemen van vandaag is het vrij gemakkelijk om informatie te koppelen. Als je ERP-systeem en je platform voor gebouwinformatie met elkaar synchroniseren, dan beschikt iedereen binnen de organisatie gemakkelijk over de juiste informatie en dat scheelt enorm veel tijd en irritaties. Bij een melding van een huurder kan de huurderscontactmedewerker meteen een monteur inschakelen en hem/haar onderdelen voor de juiste installatie mee laten nemen.
––– Winst 3: dienstverlening wordt beter en huurders gelukkiger. –––
De voordelen zijn groter dan je denkt
We beschreven in dit artikel een simpel voorbeeld. Het resultaat ervan is misschien groter dan je zou denken. Alleen dit kleine voorbeeld levert al veel voordelen:
- Minder ritten naar de huurders
- Snellere oplossing voor huurders
- Minder tijd kwijt aan informatie zoeken
- Bredere beschikbaarheid van informatie binnen de organisatie
- Minder tijd nodig voor het op orde houden van de informatie
Als je hierover meer wilt weten, neem dan gerust contact op met ons Customer Success team of bezoek een van onze online Sessions. Je bent van harte welkom!