Hoe krijg je je meetrapportages op orde vóór de deadline in 2023?


Het genereren van meetrapportages voor je hele woningvoorraad in geen kleinigheid. Zelfs met de verschuiving van de deadline naar eind 2023. Toch is het goed mogelijk, en hieronder lees je in een paar stappen hoe. 

Hoe doe je dat?

Het antwoord is simpel: door niet meer te wachten en vandaag te beginnen. Want we kunnen er omheen draaien, maar de capaciteit voor het maken van NEN2580-meetrapportages is beperkt. Dus om van je hele voorraad valide meetrapportages te hebben, is lastig.

Het goede nieuws is dat de Digital Twins van Bryder heel nauwkeurig zijn. Zó nauwkeurig dat we er geautomatiseerd meetrapportages mee kunnen maken. Over je hele portfolio. In een handomdraai.

Digital Twins, wat zijn dat?

Digital Twins zijn virtuele 3D-representaties van gebouwen. Wij gebruiken die op Bryder voor Gebouw Informatie Management en de toepassingsmogelijkheden zijn enorm:

 • gebruiksvriendelijk en tijdbesparend
 • alle gebouwinformatie gelokaliseerd: gebouwen, bouwdelen, elementen en installaties
 • geautomatiseerde berekeningen
 • geautomatiseerd genereren van verhuurplattegronden (dus altijd up-2-date)
 • en: geautomatiseerd genereren van NEN2580-meetrapportages voor waardebepaling

Hoe kom ik aan Digital Twins?

Als je nog geen Digital Twins hebt dan helpt je energieadviseur je er graag mee. Met hun kennis van jouw vastgoed en onze Digital Twin Service is het mogelijk om heel goed en heel snel alle vastgoed te digitaliseren. Met alle voordelen van dien Niet alleen je NEN2580 meetrapportages op orde, maar ook:

 • alle vastgoed gedigitaliseerd voor gedegen vastgoedbeheer
 • een vliegende start van Gebouw Informatie Management
 • alle verhuurplattegronden op orde
 • en: ook het beheer van je meetrapportages ingeregeld
 

Hebben jullie geen vaste energieadviseur? Wij werken met 10 adviesbedrijven die het voor je kunnen oppakken. Er zit er altijd een bij jou in de buurt.

Hoeveel capaciteit is er nog beschikbaar?

In 2023 is er capaciteit voor ongeveer 100.000 aan Digital Twins bij ons beschikbaar. Dat lijkt veel, maar het is te weinig voor alle woningen die nog een NEN2580-meetrapport moeten krijgen. Ons devies is dan ook om niet lang meer te wachten.

Zie je het niet zitten om met Digital Twins aan de slag te gaan? Dan zijn er ook alternatieven. De 3 opties om je meetrapportages op orde te krijgen staan hieronder:

 • Handwerk: een adviseur maakt handmatig meetrapporten op basis van plattegronden of een locatiebezoek.
 • BIM: middels informatie uit een BIM-model wordt een meetrapport samengesteld.
 • Digital Twins: geautomatiseerde meetrapporten, elk jaar automatisch up-2-date.

 

Met de voor- en nadelen per optie: 

3 manieren om je NEN2580-gebruiksoppervlaktes te bepalen

Wil je je GO-meetrapportages op orde?

We vertellen je graag meer over onze ervaringen met grootschalige digitalisatie en de honderduizenden GO-meetrapportages die we al hebben verzorgd. Dus wil je meer weten?

Solliciteren