Meer efficiëntie en betere besluitvorming? Koppel Bryder aan je Primair systeem

Woningcorporaties hebben een en grote hoeveelheid en verscheidenheid aan vastgoeddata die over de hele organisatie gegenereerd en gebruikt wordt om processen te sturen. Deze informatie is verspreid over verschillende afdelingen die veelal een eigen gegevensverzameling bijhouden. Hierdoor is er veel dubbel werk en wordt data maar beperkt hergebruikt. De kwaliteit van de data is daarmee niet optimaal want er is geen continue terugkoppeling van de veranderende werkelijkheid. Dit heeft impact op de efficiëntie van alle processen die met vastgoed te maken hebben. De oplossing hiervoor is een gebouw-informatiemanagement systeem dat gevuld is met vastgoedgegevens vanuit de hele organisatie. Bryder biedt hiervoor het platform waarbinnen je deze informatie kunt verzamelen en ontsluiten naar de rest van de organisatie.  Dit gebeurt via koppelingen die informatie over o.a. duurzaamheid, beleid, asbest, systemen, foto’s, BAG-data etc. verzamelen en in Bryder inzichtelijk maken. Een goede eerste stap om tot een centrale vastgoed registratie te komen is het koppelen van Bryder aan het primaire ERP systeem. Hierin staat namelijk welk vastgoed in eigendom en/of in beheer is van een woningcorporatie.

Waarom met Bryder?
Wat het koppelen van deze systemen ingewikkeld maakt is tegelijkertijd ook wat het koppelen van deze systemen zo interessant maakt. Namelijk dat Bryder hét platform is voor gestandaardiseerde gebouwinformatie, en dat het primair systeem bijna nooit volgens één standaard manier ingevuld wordt, maar aangepast is aan de wensen van de corporatie. Nadat je dit hebt gekoppeld kun je dus via Bryder alle gebouwinformatie conform de laatste datastandaarden ontsluiten naar alle andere partijen, systemen en processen. De onderstaande lijst met voordelen die daaruit volgen maken deze integratie dus wel degelijk de moeite waard.

  • Centrale toegang tot vastgoeddata
    Een van de grootste voordelen van het koppelen van een primair systeem aan een gebouwinformatie platform is de centrale toegang tot álle vastgoeddata. In plaats van dat gegevens verspreid zijn over verschillende systemen en bronnen, zijn alle gegevens op één plek beschikbaar. Dit kan de efficiëntie verhogen en het verkort de tijd die het kost om informatie te vinden en te gebruiken.
  • Betere kwaliteit van vastgoeddata
    Door het koppelen van een primair systeem aan een gebouwinformatie platform maak je gebruik van kwalitatief betere vastgoeddata. Je haalt via het gebouwinformatie platform namelijk de data rechtstreeks uit bestaande processen en systemen. Dit zorgt ervoor dat je niet op meerdere plekken tegelijk data aan het aanpassen bent en voorkomt dataverschillen tussen je primair systeem en de rest van je organisatie. Dat vergt wel dat je de datastromen binnen je organisatie goed in kaart brengt, zodat je goed weet waar de data oorspronkelijk vandaan komt en wat de originele bron is. Voor dit proces is het altijd een goed idee om de ondersteuning van een datamanagement expert in te zetten. Hiermee bespaar je een hoop tijd, kun je erop vertrouwen dat de data betrouwbaar is én maak je jezelf toekomstbestendig.
  • Verbeterde besluitvorming
    Door deze verbetering in kwaliteit van vastgoeddata kan een gebouwinformatie platform woningcorporaties ook helpen met het nemen van beslissingen. Door alle vastgoeddata op één plek te hebben, kunnen woningcorporaties betere beslissingen nemen op basis van data. Met behulp van analyses en rapportages kunnen woningcorporaties trends en patronen in de vastgoedmarkt identificeren, waardoor ze beter kunnen inspelen op de veranderende marktomstandigheden.
  • Betere communicatie met stakeholders
    Een gebouwinformatie platform kan ook de communicatie met stakeholders verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig vastgoeddata delen met externe partijen, zoals aannemers en onderhoudspartijen. Dit kan de samenwerking verbeteren en de communicatie vereenvoudigen, waardoor de efficiëntie wordt verhoogd.
  • Kostenbesparingen
    Tot slot kan het koppelen van een primair systeem aan een gebouwinformatie platform leiden tot kostenbesparingen. Professioneel gebouwinformatie management zorgt er op korte termijn voor dat jij en je collega’s efficiënter gebouwinformatie kunnen vinden, en dus minder lang op zoek zijn naar de meest actuele data. Bovendien kan een betere besluitvorming leiden tot betere investeringsbeslissingen en kostenbesparingen op de lange termijn. Een voorbeeld wat we in de praktijk ook vaak terugzien is het aantal first time fixes die dankzij actuele en beschikbare gebouwinformatie sterk toeneemt.

 

Datamanagement experts

Het koppelen van een primair systeem met een gebouwinformatie platform brengt naast deze voordelen ook uitdagingen met zich mee. Elk primair systeem is anders en woningcorporaties gebruiken deze ieder op hun eigen manier. Hierdoor kunnen complexe en unieke uitdagingen ontstaan bij het koppelen van een primair systeem en het beheren van de data. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden en een soepele integratie te garanderen is een analyse van een datamanagement expert van onschatbare waarde. Het wordt steeds belangrijker dat woningcorporaties groeien in datamanagement expertise om om te kunnen gaan met de alsmaar groeiende hoeveelheid data waar ze mee te maken hebben.

Bryder werkt hiervoor samen met verschillende data-management en integratie experts. Zij zijn gespecialiseerd in het koppelen van verschillende systemen en het beheren van gigantische sets aan data. Hierdoor is het mogelijk om op maat gemaakte oplossingen te bieden die aansluiten op specifieke wensen van woningcorporaties en de uitdagingen die hierbij komen kijken. Door deze expertise te benutten kunnen woningcorporaties profiteren van de voordelen van een naadloze integratie en effectief datamanagement, wat uiteindelijk leidt tot betere besluitvorming en efficiënter beheer van de vastgoedportefeuille.

Wil je samen kijken naar wat de mogelijkheden zijn voor jouw IT-landschap? Vul dan het contactformulier hieronder in

Solliciteren