Van brongegevens naar Digital Twin: Zo komen jouw Digital Twins tot stand!

Het digitaliseren van vastgoed wordt steeds belangrijker voor woningcorporaties om grip te houden op hun processen. Bryder is gespecialiseerd in het bouwen van Digital Twins van woningen, waarin alle informatie over je gebouwen wordt opgeslagen en gekoppeld. Hiermee krijg je inzicht, heb je altijd actuele informatie en berekeningen en zorg je voor toekomstbestendig vastgoedbeheer. Maar hoe komt een Digital Twin tot stand? In dit artikel nemen we je mee voor een kijkje in de keuken van Bryder en hoe wij komen tot een betrouwbare en actuele representatie van jullie vastgoedvoorraad.

Verzameling van brongegevens

Het proces begint met de vraag: “Zijn de brongegevens op orde?” Nauwkeurige en volledige gegevens zijn essentieel voor het digitaliseren van een gebouw. Hiervoor lever je basisinformatie aan, zoals plattegronden, doorsnedes, gevelaanzichten, huisnummeroverzichten en bergingsoverzichten. Zijn deze gegevens niet beschikbaar? Dan helpt Bryder in samenwerking met ketenpartners om deze informatie inzichtelijk te maken.

Het mooie van Bryder

Bryder heeft het proces van 2D informatie naar 3D informatie verregaand geautomatiseerd. Hiermee is het omzetten van eerdergenoemde brongegevens tot een waarheidsgetrouwe Digital Twin van de woning een fluitje van een cent. Gebouweigenschappen die nog niet geautomatiseerd zijn worden door het kwaliteitsteam van Bryder opgepakt in de Digital Twin productiestraat.

Na het omzetten van 2D informatie naar Digital Twins volgt een grondige kwaliteitscontrole om mogelijke onjuistheden eruit te filteren, wat resulteert in een betrouwbare en precieze 3D representatie van de werkelijkheid. Wil je als woningcorporatie deze controles zelf uitvoeren? Ook dat is mogelijk in een geavanceerde omgeving met een duidelijk spoor van bron naar resultaat. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Automatisch genereren van rapportage en documentatie

Het resultaat is een actuele en betrouwbare Digital Twin die gebruikt wordt als bron voor verschillende documentatie en rapportages van de geometrische gegevens en vastgoedkenmerken van een gebouw. Dankzij de rekenmodules in Bryder genereer je hieruit automatisch een actueel NEN2580-rapport, een verhuurplattegrond, een WWS-rapport of MJOP hoeveelheden.

Dit proces lijkt misschien omslachtig en veel tijd in beslag te nemen, maar dat valt reuze mee. Voor een gemiddelde woningcorporatie duurt het verzamelen van brongegevens van een complex of woning doorgaans 10 minuten tot een half uur. Het proces van omzetten van 2D naar 3D en de kwaliteitscontrole heeft vervolgens een doorlooptijd tussen de 5 werkdagen en twee weken.

Bryder Digital Twins in… Bryder!

Wil je meer dan alleen de bovengenoemde rapporten? Met Bryder kun je alle vastgoeddata eenvoudig delen in je organisatie. Zo kan iedereen gebruik maken van de data uit de Digital Twin en meer. In het datamodel staan zo’n 1500 datavelden.  Jij en iedereen in je organisatie kunnen gebruik maken van deze datavelden, gecategoriseerd op specifieke thema’s. Denk aan funderingsproblematiek, complexstrategieën, energielabelinformatie en meer. Bovendien kun je heel veel koppelingen met bestaande systemen gebruiken. Denk aan de koppeling met Vabi Assets Energie, LAVS (asbest), of een koppeling met het ERP systeem.

Het vervaardigen van Digital Twins gaat dus makkelijk en snel en Bryder zorgt dat iedereen met de meest up-to-date informatie werkt, zonder hier heel veel tijd in te hoeven steken. Meer weten over Digital Twins of over Bryder? Of wil je een afspraak maken voor een demo? We horen graag van je!

Aan de slag?

 Laat je gegevens achter via het formulier hieronder, en dan nemen wij contact met je op.

Solliciteren