Goede voornemens van woningcorporaties in 2024: We brengen de data op orde.

Het nieuwe jaar is aangebroken en terwijl we allemaal worstelen met de gebruikelijke goede voornemens – minder koffie, meer yoga – hebben we met enkele woningcorporatiemedewerkers gesproken over hun goede voornemens. Hierbij hun suggesties voor goede voornemens waar woningcorporaties dit jaar mee aan de slag moeten gaan:

  1. Geen losse lijstjes meer

Stop met het verspreiden van belangrijke data over verschillende lijstjes en documenten. Centraliseer je data zo veel mogelijk op één plek die hiervoor ook daadwerkelijk bestemd is.

  1. Creëer een data-cultuur

Maak data een verantwoordelijkheid van iedereen binnen de organisatie. Stimuleer een cultuur waarin het bijhouden van data niet als een last, maar als een kans wordt gezien. Betrek alle medewerkers bij het waardevolle proces van data-invoer en -beheer.

  1. Koppel systemen aan elkaar

Voorkom data-eilanden door verschillende systemen met elkaar te verbinden. Het verbinden van datastromen verbetert de algehele efficiëntie en zorgt voor een nauwkeurigere weergave van informatie.

  1. Besluitvorming op basis van actuele informatie

Zorg ervoor dat besluitvorming wordt ondersteund door actuele en betrouwbare data. Real-time inzicht in vastgoedinformatie verbetert niet alleen de besluitvorming, maar helpt ook bij het anticiperen op veranderingen in de markt.

Aan de slag?

Door data centraal te stellen in je werkzaamheden, creëer je niet alleen een efficiëntere organisatie, maar leg je ook de basis voor toekomstig succes. Zie jij in waarom deze voornemens jou kunnen helpen in je werk en wil je dit in 2024 serieus aanpakken? Dan helpt het e-book “vastgoeddata op orde” je wellicht. Deze kun je ontvangen door je emailadres hieronder achter te laten.

Solliciteren